top of page
  • Jelena & Lara

St Patricks Day!

Long time no see! Vi har nu varit här i över 1 månad, vilket känns helt sjukt. Roligaste har ju ändå varit att få ta del av St Patricks day firandet här i Irland. Hela landet fick i år ledigt på torsdagen och fredagen, alltså blev det ett mini lov av det hela. Vilket verkligen behövdes efter intensiva veckor på sjukhuset samt labbet.

Torsdagen började med en late start. Vi vaknade kanske 30 min innan paraden skulle börja och fixade oss så snabbt som möjligt för att hinna (klädda i grönt, självklart). Vi insåg dock ganska tidigt att vår gata var sist på parade routen och det skulle dröja ett tag innan paraden nådde oss. Ca 13.30 sprang vi ner till Dame Street och det var igång! Hela stan var pyntad i irländska flaggor, alla människor utklädda i grönt, och känslan var på topp!


En bild säger mer än 1000 ord så här ni ett par:










Efter paraden drog vi tillbaka till lägenheten för att äta (pro tip!), då vi efteråt skulle dra ut med de andra studenterna på universitetet till Flannerys. Mycket folk och en otrolig stämning, verkligen en upplevelse!

bottom of page